Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Věda a výzkum v boji s pandemií SARS-CoV-2/Covid 19
09.07.2020

Test grilovacích tyčinek 2020
09.07.2020

Test grilovacích kořenicích přípravků 2020
09.07.2020

Potravinářská inspekce zjistila doplněk stravy škodlivý pro lidské zdraví s mimořádným množstvím rozpouštědel a dalších nepovolených látek
09.07.2020

Ctpp >

Prevence k omezení škodlivé konzumace alkoholu


Projekt prevence k omezení škodlivé konzumace alkoholu

Název dotačního programu MZ ČR: Národní program zdraví – Projekty podpory zdraví

Doba trvání: 1.1.2016 – 31.12.2016

 

Řešitel:

Potravinářská komora České republiky

Český svaz pivovarů a sladoven

 

Abstrakt projektu:

Základní ideou projektu je:

  1. edukace a změna postojů a chování veřejnosti poskytnutím kvalitních informací týkajících se prevence nadměrného užívání alkoholických nápojů, omezení konzumace alkoholu rizikovými skupinami (nezletilými, řidiči a těhotnými ženami) a
  2. zvýšení povědomí o zodpovědné konzumaci alkoholických nápojů s cílem podpořit aktivní vztah a odpovědnost ke zdraví a zdravému životnímu stylu a jejich posilování a podporu ve společnosti prostřednictvím realizace celostátní měsíční preventivně informační kampaně.

 

Vývojové trendy spotřeby alkoholu v ČR, 17. 5. 2016  Vyvojove trendy spotreby alkoholu v CR_shrnuti, 17. 5. 2016.pdf

 

Shrnutí výsledků sociologického průzkumu "Mladí lidé a alkohol", 17. 5. 2016  Shrnuti vysledku_Mladi lide a alkohol, 17. 5. 2016.pdf