Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Nové potravinářské předpisy EU – říjen 2019
05.12.2019

O značku Regionální potravina přišel Horecký jablečný zákusek
05.12.2019

Nařízení ÚKZÚZ - bakterie Ralstonia solanacearum v závlahové vodě, vydáno 27. 11. 2019
05.12.2019

Hlášení v systému RASFF: 47. týden 2019
05.12.2019

Ctpp >


Bezlepková dieta: Léčebné využití a nové potravinové zdroje
Datum: 10.11.2015
Mikrobiologický ústav AV ČR v. v. v. i., Praha 4

Uvádějí a moderují: Prof. MUDr. Helena Tlaskalová-Hogenová a Ing. Daniel Sánchez

(Mikrobiologický ústav AV ČR v. v. v. i., Praha 4)

 

Místo konání: Akademie věd České republiky, v. v. i., Národní 3, 117 20 Praha 1, místnost č. 205 a 206

 

23. listopadu 2015

 

 

Program:

 

9:00-9:15    Dr. Ing. Pavel Horčička:  Šlechtění pšenice na jakost 

 

9:15-9:30    Ing. Václav Dvořáček:  Kvalita bílkovin pšeničného zrna z pohledu šlechtění, 

                     pěstitelské a zpracovatelské praxe 

 

9:30-9:45    Prof. Ing. J. Doležel: Původ pšenice a její dědičná informace

 

9:45-10:30  Prof. MUDr. J. Nevoral: Celiakie a bezlepková dieta

 

přestávka

 

11:00-11:45 MUDr. I. Hoffmanová: Neceliakální glutenová sensitivita a alergie na lepek

 

přestávka

(od 12:00 tisková konference v místnosti č. 108)

 

13:30-14:15 Ing. D. Gabrovská: Detekce glutenu v potravinách, nová legislativní opatření

 

14:15-15:00 Ing. M. Doležal: Nové potravinové zdroje využitelné pro speciální diety

 

15:00-15:20 obecná diskuze

 

 

 

 

Vzhledem k omezené kapacitě sálu je nutné se předem přihlásit. Přihlášky zasílejte  Radoslavě Kvasničkové: kvasnickova@ueb.cas.cznebo na tel: 585 238 701