Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Věda a výzkum v boji s pandemií SARS-CoV-2/Covid 19
09.07.2020

Hniloba včelího plodu se ze severu Čech do dalších regionů ČR nerozšířila
02.07.2020

Hlášení v systému RASFF: 25. týden 2020
02.07.2020

Komise v Královéhradeckém kraji navrhla ocenit devět lokálních výrobků značkou Regionální potravina
02.07.2020

Ctpp >


Výzva k poskytnutí dat o koncentracích kofeinu v kosmetice a dalších výrobcích osobní hygieny
Datum: 18.06.2020
KM EFSA
Vydáno: 17.6.2020
 
Autor: KM EFSA
Norský VKM žádá o spolupráci veřejné i soukromé subjekty při sběru dat

Norský Vědecký výbor pro potraviny a životní prostředí (The Norwegian Scientific Committee for Food and Environment (VKM)) plánuje provést hodnocení rizik kofeinu, které bude zahrnovat hodnocení expozice kofeinu z různých zdrojů. K tomu jsou potřeba data o koncentracích kofeinu v kosmetice a výrobcích osobní hygieny.

Z tohoto důvodu VKM vyzývá podnikatelské subjekty a další zájemce z řad veřejných i soukromých subjektů (vč. národních autorit, univerzit, výzkumných institucí a společností) v Norsku a ostatních zemích k zaslání informací o koncentracích kofeinu (analytické výsledky) v kosmetice a výrobcích osobní hygieny.

Další informace k této výzvě a celému projektu je možné najít na webu VKM.

Data je možné poskytovat do 31. srpna 2020.

Zdroj: VKM