Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Vyšší omega-3 index je spojený s lepší kontrolou astmatu
18.02.2020

Zvýšení tolerance rýže vůči suchu
17.02.2020

Opravdu nakrmeni!?
17.02.2020

Moderní technologie jako nástroj k řešení krizí: používání NGS k potlačování alimentárních onemocnění v EU
17.02.2020

Ctpp >


Cizrna jednoduše a chutně: Zkuste tyto placičky
Datum: 05.02.2020

11.02.2020 | Cizrna nabízí celou škálu zdravotních benefitů. Obsahuje vitamíny a minerální látky, také hodně železa (více než jiné druhy luštěnin), ale i vápník, hořčík, draslík a mangan. Má také vysoký obsah zdravých tuků a vlákniny. Nevíte, jak ji připravit? Tady máte jeden chutný tip!

 

Budete potřebovat:

200 g cizrny

20 g česneku

2 ks vajec

170 ml řepkového oleje

50 g strouhanky

50 g sýru eidam

200 g bílého jogurtu

2 stroužky česneku

sůl, mletý pepř

Postup:

​Cizrnu necháme přes noc namáčet, druhý den propláchneme a uvaříme do měkka. Zchlazenou ji rozmixujeme a přimícháme vejce, strouhanku, sýr, česnek, olej, sůl a koření. Vytvoříme 4 kusy placiček na jednu porci, které opečeme na oleji. V mezičase připravíme zálivku – do jogurtu přimícháme nastrouhaný česnek, sůl a provensálské bylinky. Hotové cizrnové medailonky podáváme přelité jogurtovým dipem a doplněné o salát z čerstvé zeleniny.