Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Nové potravinářské předpisy EU – říjen 2019
05.12.2019

O značku Regionální potravina přišel Horecký jablečný zákusek
05.12.2019

Nařízení ÚKZÚZ - bakterie Ralstonia solanacearum v závlahové vodě, vydáno 27. 11. 2019
05.12.2019

Hlášení v systému RASFF: 47. týden 2019
05.12.2019

Ctpp >


Tímto receptem ohromíte! Pečené slávky na borovicovém jehličí
Datum: 27.11.2019

27.11.2019 | Slávky v úpravě kreativního šéfkuchaře Gare Restaurants, Jana Kvasničky.

 

Pečené slávky:

500 g slávek

1 hrst borovicového jehličí

 

Dresink:

60 g bílý vinný ocet

10 g dijonská hořčice

20 g moučkový cukr

300 ml borovicový olej

2 g soli

1 g bílého pepře

 

Postup:

Slávky očistíme od povrchových nečistot. Pokud jsou některé slávky otevřené, vyhodíme je, vždy používáme pouze ty zavřené. Než se vrhneme na samotné slávky, připravíme si dresink.

V hluboké misce smícháme všechny ingredience kromě oleje, a rozmixujeme je ponorným mixérem. Do rozmixované směsi poté pomalinku přimícháme olej.

 

Troubu i s plechem rozpálíme na 220 °C, následně na plech vysypeme slávky s borovicovým jehličím. Takto pečeme, dokud se slávky neotevřou, což trvá přibližně 6 - 7minut.

 

Upečené slávky přendáme do misky, přidáme dresink, vše důkladně promícháme a můžeme podávat. Jako příloha se výborně hodí opečená francouzská bageta.