Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Konference Potraviny, zdraví a výživa Podtitul: Obohacování potravin – cesta ke zdraví?
26.03.2020

Vyšší omega-3 index je spojený s lepší kontrolou astmatu
18.02.2020

Zvýšení tolerance rýže vůči suchu
17.02.2020

Opravdu nakrmeni!?
17.02.2020

Ctpp >


Kdy začít se zaváděním příkrmů u kojenců
Datum: 26.09.2019
KM EFSA
Vydáno: 17.9.2019
 
Autor: KM EFSA
Úřad EFSA zveřejnil vědecké doporučení.

Jaký věk je u kojenců bezpečný pro zavádění kašovitých příkrmů a potravin do ruky? Kdy je vhodné přidat ke kojení nebo k umělé mléčné dětské výživě další potraviny?  Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) dokončil komplexní hodnocení vědeckých důkazů k tomuto tématu, zahrnující zdraví kojenců, jejich vývoj a nutriční potřeby.

Evropská komise požádala úřad EFSA o toto vědecké doporučení, aby mohla stanovit věk dětí, který může být uveden na obalech komerčně dostupných obilných příkrmů nebo jiných zpracovaných pokrmů pro takto malé děti. Vědecké stanovisko úřadu EFSA  je nyní k dispozici. EFSA zpracoval i „přehled v jednoduchém jazyce“, který má pomoci laikům rychle najít klíčové informace.

Více o této práci je možné nalézt i v příspěvcích z Twitteru, uvedených na webových stránkách EFSA - viz webové stránky úřadu EFSA

 

Přílohy:

 

Zdroj: EFSA