Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Konference Potraviny, zdraví a výživa Podtitul: Obohacování potravin – cesta ke zdraví?
26.03.2020

Hantaviróza v ČR, riziková je zejména práce na poli a v lese
25.02.2020

Ministr Adam Vojtěch: Reklama nemá ukazovat alkohol jako součást běžného, šťastného života
25.02.2020

Ministr Toman po jednání s polským ministrem Ardanowskim: Probrali jsme priority SZP i zhoršující se situaci afrického moru prasat
24.02.2020

Ctpp >


Olomoučtí vědci pomohli rozluštit dědičnou informaci hrachu
Datum: 24.09.2019

Z českých médií

 

Vědci z olomoucké laboratoře Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR (ÚEB AV ČR), která je součástí Centra regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum (CRH), si připisují další úspěch. Byli součástí mezinárodního týmu, který přečetl po šesti letech dědičnou informaci hrachu setého. Informuje o tom prestižní vědecký časopis Nature Genetics.

 

Rozluštění genomu hrachu setého, který je o třetinu větší než lidský genom, přispěje ke šlechtění nových odrůd této důležité plodiny. Díky tomu by se mohl hrách v České republice začít opět pěstovat ve větším rozsahu.

 

Pokračování článku na http://cr-hana.eu/nc/zprava/clanek/olomoucti-vedci-pomohli-rozlustit-dedicnou-informaci-hrachu/.

 

 

 

Zdroj: Centrum regionu Haná pro biotechnologický a zemědělský výzkum