Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Odvádět odvody i za dobu, kdy zaměstnanec bude doma, nedává smysl. Česká mutace kurzarbeitu by také primárně neměla podporovat přechod zaměstnance k jinému zaměstnavateli
18.09.2020

Hospodářská komora vládě: Kurzarbeit podnikatelé vítají, sporné body by ale měla vláda přehodnotit
18.09.2020

Africký mor prasat je již ve třech ze čtyř zemí sousedících s ČR
18.09.2020

Ocenění Regionální potravina si převzalo sedm producentů z Pardubického kraje
18.09.2020

Ctpp >


Deset pravidel Světové zdravotnické organizace (WHO) k zabezpečování zdravotní nezávadnosti potravin
Datum: 23.07.2019
SVS
Vydáno: 22.7.2019
 
Autor: SVS
Informace Státní veterinární správy

Státní veterinární správa (SVS) doporučuje k zabezpečení zdravotní nezávadnosti potravin dodržování 10 jednoduchých pravidel naformulovaných WHO. Pravidla jsou promyšleně a důkladně sestavená, a proto platí již řadu let bez výraznější změny.

1. Nakupovat a používat k přípravě pokrmů takové potraviny, které jsou zdravotně nezávadné

2. Zabezpečit dokonalé provaření či propečení potravin

3. Konzumovat jídlo ihned po uvaření

4. Po uvaření uchovávat potraviny velmi uvážlivě

5. Jednou uvařené potraviny je nutné před opětovnou konzumací důkladně ohřívat

6. Zabránit styku mezi syrovými a již uvařenými potravinami

7. Umývat si opakovaně ruce

8. Udržovat veškeré kuchyňské zařízení v bezvadné čistotě

9. Chránit potraviny před hmyzem, hlodavci a jinými zvířaty

10. Používat vždy pouze pitnou vodu

 

Více informací najdete v článku věnovanému deseti pravidlům WHO.


Zdroj: SVS