Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Doporučení pražských hygieniků k provozu předškolních zařízení vzhledem k nastaveným preventivním opatřením infekce covid-19
29.05.2020

EU plánuje revizi legislativy pro dopravu zvířat
29.05.2020

Dopad pandemie COVID-19 na potravinový systém
29.05.2020

COVID-19 epidemic - Cancellation of BTSF Activities
29.05.2020

Ctpp >


Školní stravování 2015/16: studie obsahu nutrientů v obědech dětí
Datum: 24.08.2015
Státní zdravotní ústav

Studie MZ ČR/OOVZ/SZÚ po více než roce práce odpoví na 4 otázky: (1) odpovídají obědy školního stravování v ČR svým nutričním složením očekávanému podílu 35% z denní výživové dávky? (2) jak se jednotlivé části oběda podílejí na přívodu živin? (3) existuje závislost mezi počtem porcí oběda vařených školní jídelnou a nutričním složením obědů? (4) ovlivňuje používání instatních směsí obsah sodíku v polévkách/hlavních chodech?

Do akce budou zapojeny všechny KHS. Analýzy zajistí SZÚ pomcí špičkové laboratorní techniky. Všechny metodické postupy jsou popsány ve Standardních operačních postupech, spolupracovníci studie jsou předem proškoleni v technických záležitostech. Vše by tedy mělo umožnit objektivní odpovědi na položené otázky a jejich využití při dalším zdokonalování přístupu k výživě dětí ze strany státu.

Více detailů lze nalézt na pracovním letáku studie.Letak_projektu_SS_1.pdf Letak_projektu_SS_1.pdf (744,20 KB)

V Brně 21.8.2015

prof. J.Ruprich, CZVP