Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Věda a výzkum v boji s pandemií SARS-CoV-2/Covid 19
09.07.2020

Hniloba včelího plodu se ze severu Čech do dalších regionů ČR nerozšířila
02.07.2020

Hlášení v systému RASFF: 25. týden 2020
02.07.2020

Komise v Královéhradeckém kraji navrhla ocenit devět lokálních výrobků značkou Regionální potravina
02.07.2020

Ctpp >


V červenci hygienici zkontrolovali 2 097 stravovacích zařízení
Datum: 07.08.2015
Bezpečnost potravin

„V červenci 2015 bylo v 2 097 provozovnách stravovacích služeb provedeno celkem  2 217 kontrol. Nejvíce nedostatků jsme zaznamenali ve stavebně-technickém vybavení provozoven, dodržování provozní hygieny nebo v nevyhovujícím způsobu skladování potravin. Provozovnu bylo nutné uzavřít či pozastavit činnost v 11 případech, v 15 případech pak byla nařízena povinná sanitace a deratizace. Celková výše uložených sankcí za první prázdninový měsíc čítá 897 000 Kč,“ uvádí hlavní hygienik ČR Vladimír Valenta.

Co se týká situace v jednotlivých krajích, pak nejvíce kontrol proběhlo v Jihomoravském kraji  (262), přičemž zde bylo uloženo 7 opatření a 14 sankcí.  Nejméně prohřešků zaznamenali hygienici naopak v kraji Libereckém (13). Nejvyšší sankce pak byla udělena v kraji Středočeském (110 500 Kč).

Orgány ochrany veřejného zdraví výsledky kontrol stravovacích zařízení pravidelně zveřejňují, veškeré podrobnosti včetně fotodokumentace naleznete zde: http://www.mzcr.cz/Verejne/dokumenty/szd-leden-cervenec-2015_10499_1206_5.html.


Přílohy:

Výsledky dozoru v číslech – červenec 2015

Přehled kontrol, uložených opatření a navržených sankcí leden – červenec 2015

Přehled vydaných opatření dle druhu leden  – červenec 2015

Přílohy

 

Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

- See more at: http://www.bezpecnostpotravin.cz/v-cervenci-hygienici-zkontrolovali-2-097-stravovacich-zarizeni.aspx#sthash.crOsoKV9.dpuf