Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Konference Potraviny, zdraví a výživa Podtitul: Obohacování potravin – cesta ke zdraví?
26.03.2020

Vyšší omega-3 index je spojený s lepší kontrolou astmatu
18.02.2020

Zvýšení tolerance rýže vůči suchu
17.02.2020

Opravdu nakrmeni!?
17.02.2020

Ctpp >


Více než půl tuny prošlých potravin ve skladu na Kladensku
Datum: 15.08.2018
SVS
Vydáno: 10.8.2018
Autor: SVS

 

Informace SVS ze dne 10. 8. 2018.

 

 

Státní veterinární správa  provedla na základě podnětu od Policie České republiky spolu s policisty kontrolu u provozovatele potravinářského podniku na Kladensku. Při kontrole chladírenských a mrazírenského skladu bylo nalezeno cca 570 kg potravin a surovin živočišného původu s prošlou dobou spotřeby. Jednalo se o  chlazené i mražené vepřové  a hovězí maso, sladkovodní a mořské ryby a uzeniny. Veterinární inspektoři zakázali uvolnění uvedených produktů nevhodných k lidské spotřebě na trh. Provozovateli bylo nařízeno neškodné odstranění všech prošlých potravin  v asanačním podniku. Ve stanoveném termínu provedla SVS kontrolu, při které bylo ověřeno, že k likvidaci všech nebezpečných produktů skutečně došlo. Za porušení zákona o potravinách může být provozovateli uložena pokuta až do výše 50 milionů Kč.

 

Zdroj: SVS