Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Další GM plodiny míří do EU
15.08.2018

Za vlny letních veder je zvlášť důležité dodržovat dostatečný pitný režim
15.08.2018

Více než půl tuny prošlých potravin ve skladu na Kladensku
15.08.2018

Stanovisko SVS ve věci možnosti výskytu AMP u vepřového masa z ČR
15.08.2018

Ctpp >


Celostátní odborná konference „Léky, potraviny a naše zdraví“ 2018
Datum: 07.05.2018
Forum zdravé výživy
Vydáno: 2.5.2018
Autor: Fórum zdravé výživy

 

Konference se koná 17. října 2018 v IKEM v Praze.

 

 

Stejně jako loni, i letos bude Fórum zdravé výživy se Sekcí výživy a nutriční péče a Laboratoří pro výzkum aterosklerózy IKEM pořádat v Praze Celostátní odbornou konferenci (17. října 2018). Tématem letošní konference jsou „LÉKY, POTRAVINY A NAŠE ZDRAVÍ“.

Mezi diskutovanými tématy budou potraviny a léky a jejich vzájemná interakce, nejčastější lékové interakce, potraviny, funkční potraviny a nutraceutika – jejich definice a možnosti využití ve vztahu ke střevnímu mikrobiomu, v souvislosti se sportovní výživou. Tématem budou také bylinky, superpotraviny aj.

Věříme, že letošní konference bude mít takový úspěch jako ty předešlé (ty si můžete připomenout v několika příspěvcích v sekci Akce, kongresy, přednášky).

Těšíme se na Vaši účast!

PODROBNÉ INFORMACE KE KONFERENCI

Datum a místo konání:
17. října 2018; 9-16,35 hodin (dle programu); IKEM, Vídeňská 1958/9, 140 21 Praha, Kongresový sál

Určena pro:
nelékařské zdravotnické profese podle zákona 96/2004, vyučujícím a studentům odpovídajících oborů a zájemcům o problematiku

Odborný program:

8:30 – 9:00      Prezence

9:00 – 9:05      Zahájení konference

9:05 – 9:45      Nejčastější lékové interakce
Prof. MUDr. Jan Bultas, CSc., Ústav farmakologie 3. LF UK

9:45 – 10:25    Interakce léků a potravin
Doc. MUDr. Jan Piťha, CSc., LF UK FN Motol, IKEM, FZV  

10:25 – 11:05  Pojmy – potraviny, funkční potraviny, potraviny pro zvl. výživu, nutraceutika
Doc. Dr. Ing. Věra Schulzová, Ústav analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha

11:05 – 11:35 Přestávka

11:35 – 12:15  Strava při užívání warfarinu a dalších koagulancií
Mgr. Tamara Starnovská, TN Praha, Sekce VNP, FZV

12:15 – 12:55  Potraviny, nutraceutika a léky užívané k ovlivnění střevního mikrobiomu
Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D, TN Praha, FZV

12:55 – 13:55 Přestávka, oběd

13:55 – 14:35  Nutraceutika/doplňky stravy ve výživě sportujících ano či ne?
RNDr. Pavel Suchánek, Fitbee, FZV

14:35 – 15:15 Bylinky – potraviny nebo léky?
Eva Chocenská, TN Praha

15:15 – 15:55  Jsou superpotraviny opravdu super?
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc., VŠCHT, FZV

15:55 – 16:35  Potraviny od tabulek, po žaludek a ještě dál
Mgr. Tamara Starnovská, TN Praha, Sekce VNP, FZV

16:35              Závěr, zakončení konference

Změna programu vyhrazena

Účastnické poplatky:
studenti: 400,- Kč
členové Sekce výživy a nutriční péče, z. s.: 400,- Kč
ostatní: 700,- Kč
!!!pozn: při platbě (č. ú: 659167001/5500) prosím uveďte celé Vaše jméno ve zprávě pro příjemce. Platba na místě není možná!!!

Termín pro zaslání přihlášky a platby na účet:
do 10. 10. 2018

 

Zdroj: Fórum zdravé výživy