Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Odvádět odvody i za dobu, kdy zaměstnanec bude doma, nedává smysl. Česká mutace kurzarbeitu by také primárně neměla podporovat přechod zaměstnance k jinému zaměstnavateli
18.09.2020

Hospodářská komora vládě: Kurzarbeit podnikatelé vítají, sporné body by ale měla vláda přehodnotit
18.09.2020

Africký mor prasat je již ve třech ze čtyř zemí sousedících s ČR
18.09.2020

Ocenění Regionální potravina si převzalo sedm producentů z Pardubického kraje
18.09.2020

Ctpp >


Interaktivní seminář SMART Food zaměřený na řešení praktických příkladů
Datum: 25.04.2018
VŠCHT v Praze
Vydáno: 23.4.2018
Autor: VŠCHT

 

Seminář se koná ve čtvrtek 26. 4. 2018 v budově VŠCHT Praha.

 

Bezpečné, nutričně atraktivní a zdravé potraviny jsou aktuálně největší prioritou jak pro výrobce potravin, tak i pro spotřebitele.  Působíte v potravinářství nebo se o něj jen zajímáte? Tak právě pro Vás je určen následující seminář. Přijměte proto, prosím, pozvání na naši Inovační platformu SMART Food, která bude v rámci interaktivního semináře zaměřena na řešení praktických příkladů v potravinářství. Naši odborně zaměření experti Vám jsou připraveni zodpovědět jakékoliv dotazy.

Hlavním tématem bude Nutriční kvalita potravin a bezpečnost z pohledu inovací včetně legislativy. Řečníky budou experti z Ústavu analýzy potravin a výživy, VŠCHT Praha, z nichž se můžete těšit například na uznávanou odbornici v oblasti bezpečnosti potravin Prof. Janu Hajšlovou. Ta jako první Češka získala světovou cenu Harvey W. Wiley Award, která se uděluje vědcům za mimořádný přínos v oblasti vývoje oficiálních analytických metod a je členkou programu Evropské komise Food security, sustainable agriculture and forestry, marine, maritime and inland water research and the bioeconomy.


Dále se můžete těšit například na:

  • Problematika biopotravin – produkce, kontrola
  • Výživa podle cílové skupiny populace
  • Obohacování potravin zdraví prospěšnými látkami
  • Údržnost potravin - změny nutričně významných složek a senzorických vlastností
  • Falšování potravin, autentikace
  • Procesní kontaminanty - technologická opatření, legislativní aspekty

 

Součástí interaktivního semináře jsou rovněž podpůrné aktivity jako například dotační tituly, inovační výzkum, možnosti získání podpory pro technologické a produktové inovace či možnosti získání zahraničních partnerů.

Naše platforma je určena pro mikropodniky, drobné živnostníky, malé a střední firmy. Rádi Vám poradíme, proto nám konkrétní příklady či dotazy, se kterými si nevíte rady, zašlete předem v registračním formuláři.
 
Kdy: 26. 4. 2018 od 10.00 hodin

Kde: VŠCHT Praha - budova A (Technická 5, 166 28 Praha 6), Velká zasedací místnost, 1. patro, č. dveří A181
 
Za tým SIC
Ladislav Mlčák
E: mlcak@s-ic.cz
T: +420 601 214 430