Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Věda a výzkum v boji s pandemií SARS-CoV-2/Covid 19
09.07.2020

Hniloba včelího plodu se ze severu Čech do dalších regionů ČR nerozšířila
02.07.2020

Hlášení v systému RASFF: 25. týden 2020
02.07.2020

Komise v Královéhradeckém kraji navrhla ocenit devět lokálních výrobků značkou Regionální potravina
02.07.2020

Ctpp >


FILMOVÝ FESTIVAL A KONTROLY ČOI
Datum: 14.07.2015
ČOI

 Ty ve zvýšené míře tradičně zajímalo zejména zázemí festivalu, tedy obchod a služby, které nabízely účastníkům občerstvení, ubytování a další služby. Oproti loňskému roku však dopadly kontroly zaměřené na dodržování zásad poctivosti při prodeji výrobků a poskytování služeb pro spotřebitele nepříznivě. Téměř každá druhá kontrola z 85 provedených byla s nedostatky, a to ředitel inspektorátu ČOI se sídlem v Plzni nijak netajil, že do kontrol nasadí kromě vlastních inspektorů posily i z dalších regionů. “Nejčastěji porušovali podnikatelé zákon o ochraně spotřebitele. Špatnou zprávou pro hosty karlovarských restaurací je, že ve většině případů se jednalo o závady zjištěné v celoročně provozovaných restauracích, nikoliv v sezónních stáncích s rychlým občerstvením,“ řekl ředitel inspektorátu Jan Řezáč.

Celá tisková zpráva (MS-Word 97):