Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Věda a výzkum v boji s pandemií SARS-CoV-2/Covid 19
09.07.2020

Hniloba včelího plodu se ze severu Čech do dalších regionů ČR nerozšířila
02.07.2020

Hlášení v systému RASFF: 25. týden 2020
02.07.2020

Komise v Královéhradeckém kraji navrhla ocenit devět lokálních výrobků značkou Regionální potravina
02.07.2020

Ctpp >


Hlášení v systému RASFF: 27. týden 2015
Datum: 08.07.2015
Bezpečnost potravin
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 27. týdnu 2015: 29. 6. – 5. 7. 2015 (v češtině).

Existují dva druhy notifikací systému včasného varování pro potraviny a krmiva (RASFF): notifikace týkající se výrobků (potravin nebo krmiv) na trhu EU a notifikace týkající se výrobků zadržených na hranicích vstupu do EU.

Notifikace výrobků na trhu EU se dále dělí na varování (alert notifications) nebo informativní hlášení o výrobcích (informations). Společně s notifikacemi “zadrženo na hranicích” (border rejection) a novinkami rozesílanými prostřednictvím systému RASFF existují celkem čtyři typy hlášení

V níže uvedené tabulce jsou hlášení typu varování. Ostatní typy hlášení jsou k dispozici v databázi RASFF, ve které lze vyhledávat podle různých kritérií.

Datum

Ohlásila země

Důvod ohlášení

Země původu výrobku

 

 

Potraviny

 

03/07/2015

Řecko

 stopy mandlí v paprikovém a chilli prášku

Čína

03/07/2015

Francie

 kadmium (0.362 mg/kg - ppm) a rtuť (4,45 mg/kg - ppm) v mraženém mečounovi

Španělsko

02/07/2015

Belgie

 patulin (147 µg/kg - ppb) v jablečném džusu

Belgie

30/06/2015

Česká republika

 stopy laktoproteinu (300 mg/kg - ppm) v rýžových bio chlebíčcích s čokoládou

Nizozemsko, přes Německo

30/06/2015

Dánsko

 trus hlodavců ve snídaňových cereáliích

Spojené království

30/06/2015

Španělsko

 nedeklarované ořechy (přítomnost) v muškátovém oříšku mletém a skořici mleté

Španělsko

29/06/2015

Rumunsko

 Salmonella typhimurium (přítomnost /25g) v kořenící směsi do klobás

Rakousko

 

 

Krmiva

 

 

 

 

 

 

 

Materiály přicházející do styku s potravinami