Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Věda a výzkum v boji s pandemií SARS-CoV-2/Covid 19
09.07.2020

Hniloba včelího plodu se ze severu Čech do dalších regionů ČR nerozšířila
02.07.2020

Hlášení v systému RASFF: 25. týden 2020
02.07.2020

Komise v Královéhradeckém kraji navrhla ocenit devět lokálních výrobků značkou Regionální potravina
02.07.2020

Ctpp >


„Zabijácké pečivo?“
Datum: 30.06.2015
Fórum zdravé výživy

Odpovědi na tyto a další otázky se řešily v rámci tiskové konference na téma pečivo, kterou 30. 6. 2015 pořádalo Fórum zdravé výživy. Přítomným zástupcům médií odborníci prozradili, jak se od sebe liší jednotlivé druhy pečiva a poradili, jak se orientovat v široké nabídce nejrůznějších druhů pekařských výrobků. Odborně komentovány byly mýty kolem pečiva i lepku, které jsou v dnešní době více než aktuální. Odborníci z řad Fóra zdravé výživy, konkrétně prof. ing. Jana Dostálová, CSs., Mgr. Tamara Starnovská a doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D., nabídli i další zajímavé informace a praktické tipy.

Tiskové materiály:

Tisková informace
Chléb a pečivo – prof. Dostálová
Nebezpečný lepek? – doc. Kohout
Pečivo v našem jídelníčku – Mgr. Starnovská
Mýty o chlebu a pečivu