Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Doporučení pražských hygieniků k provozu předškolních zařízení vzhledem k nastaveným preventivním opatřením infekce covid-19
29.05.2020

EU plánuje revizi legislativy pro dopravu zvířat
29.05.2020

Dopad pandemie COVID-19 na potravinový systém
29.05.2020

COVID-19 epidemic - Cancellation of BTSF Activities
29.05.2020

Ctpp >


Akce „Za tajemstvím potravin“ se zúčastnilo více než tisíc dětí
Datum: 18.10.2017
Informační portál bezpečnosti potravin
Vydáno: 16.10.2017
Autor: ICBP MZe

 

Třetí ročník zábavné akce pro rodiny s dětmi a dětské kolektivy se konal ve dnech 6. a 7. října 2017 v Národním zemědělském muzeu v Praze na Letné.

 

Třetí ročník soutěžního putování „Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?“, které organizovali zaměstnanci Sekce potravinářských výrob – Úřadu pro potraviny Ministerstva zemědělství, navštívilo přes tisíc dětí v doprovodu svých rodičů, prarodičů či pedagogů.

Úspěšná akce probíhala ve velkém sále Národního zemědělského muzea v Praze na Letné. Úkolem dětí bylo projít 10 soutěžních stanovišť, kde plnily různé testy, úkoly a odpovídaly na otázky. Tematicky byla stanoviště zaměřena na původ potravin, správné nakupování a skladování potravin, bezpečné zacházení s potravinami, pitný režim, trávení, zdravou výživu a důležitost pohybu.  

STANOVIŠTĚ

1)    Co u nás roste?
2)    Naše zvířata
3)    Potraviny

4)    Jdu na nákup
5)    Co patří do lednice?
6)    Důkladně omývejte!
7)    Co se musí vařit?
8)    Pitný režim
9)    Trávení
10)  Víš, co jíš a neseš?


Za splnění soutěžních úkolů děti získaly diplom a cenu (pexeso, omalovánky, pastelky, magnetickou záložku, sušené jablečné plátky, frisbee, poznámkový bloček). Některé děti si také vyrobily vlastní papírové zvířátko nebo přáníčko v kreativní dílně poblíž stanovišť.

Po celou dobu trvání akce byl veliký zájem ze strany rodičů a pedagogů o publikace a vzdělávací materiály Informačního centra bezpečnosti potravin, jež jsou tematicky zaměřené na zdravou výživu, správné zacházení s potravinami a bezpečnost potravin. Veškeré publikace i výukové materiály byly pro účastníky akce k dispozici zdarma. 

Autor: Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství