Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Hlášení v systému RASFF: 45. týden 2019
26.11.2019

Nová rubrika „Zvěřina“ včetně nové příručky pro lovce na webu SVS
19.11.2019

Seminář Potraviny - mýty a skutečnost
19.11.2019

Intervenční studie SZÚ sleduje zvýšení omega 3 mastných kyselin v těle člověka
19.11.2019

Ctpp >


Akce „Za tajemstvím potravin“ se zúčastnilo více než tisíc dětí
Datum: 18.10.2017
Informační portál bezpečnosti potravin
Vydáno: 16.10.2017
Autor: ICBP MZe

 

Třetí ročník zábavné akce pro rodiny s dětmi a dětské kolektivy se konal ve dnech 6. a 7. října 2017 v Národním zemědělském muzeu v Praze na Letné.

 

Třetí ročník soutěžního putování „Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?“, které organizovali zaměstnanci Sekce potravinářských výrob – Úřadu pro potraviny Ministerstva zemědělství, navštívilo přes tisíc dětí v doprovodu svých rodičů, prarodičů či pedagogů.

Úspěšná akce probíhala ve velkém sále Národního zemědělského muzea v Praze na Letné. Úkolem dětí bylo projít 10 soutěžních stanovišť, kde plnily různé testy, úkoly a odpovídaly na otázky. Tematicky byla stanoviště zaměřena na původ potravin, správné nakupování a skladování potravin, bezpečné zacházení s potravinami, pitný režim, trávení, zdravou výživu a důležitost pohybu.  

STANOVIŠTĚ

1)    Co u nás roste?
2)    Naše zvířata
3)    Potraviny

4)    Jdu na nákup
5)    Co patří do lednice?
6)    Důkladně omývejte!
7)    Co se musí vařit?
8)    Pitný režim
9)    Trávení
10)  Víš, co jíš a neseš?


Za splnění soutěžních úkolů děti získaly diplom a cenu (pexeso, omalovánky, pastelky, magnetickou záložku, sušené jablečné plátky, frisbee, poznámkový bloček). Některé děti si také vyrobily vlastní papírové zvířátko nebo přáníčko v kreativní dílně poblíž stanovišť.

Po celou dobu trvání akce byl veliký zájem ze strany rodičů a pedagogů o publikace a vzdělávací materiály Informačního centra bezpečnosti potravin, jež jsou tematicky zaměřené na zdravou výživu, správné zacházení s potravinami a bezpečnost potravin. Veškeré publikace i výukové materiály byly pro účastníky akce k dispozici zdarma. 

Autor: Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství