Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Doporučení pražských hygieniků k provozu předškolních zařízení vzhledem k nastaveným preventivním opatřením infekce covid-19
29.05.2020

EU plánuje revizi legislativy pro dopravu zvířat
29.05.2020

Dopad pandemie COVID-19 na potravinový systém
29.05.2020

COVID-19 epidemic - Cancellation of BTSF Activities
29.05.2020

Ctpp >


Jednání předsedy vlády se SZPI
Datum: 28.07.2017
SZPI, Petr Kopřiva

Předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka dnes navštívil Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci (SZPI). Premiér v doprovodu náměstků Ministerstva zemědělství Viery Šedivé a Pavla Veselého zde jednal s ústředním ředitelem SZPI Martinem Klanicou.

Diskusi dominovalo téma kvality a bezpečnosti potravin na trhu v ČR s důrazem na aktuální problematiku tzv. dvojí kvality potravin a možnosti jejího řešení. Bohuslav Sobotka se zajímal i o dopady nedávných novelizací zákona o potravinách a vinařského zákona do kontrolní praxe SZPI. Pan předseda vlády se zároveň podrobně seznámil se strukturou, činností a kompetencemi Potravinářské inspekce.

Následně premiér s doprovodem navštívil odborné pracoviště SZPI pro analýzu vína. Tyto špičkové laboratoře provádí rozbory až 1500 vzorků vína ročně a disponují unikátním zařízením – nukleární magnetická rezonance -, které dokáže zjistit falšování geografického a botanického původu vína.


Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633