Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Omezené možnosti detekce potravin a krmiv získaných novými technikami šlechtění
23.07.2019

Hlášení v systému RASFF: 28. týden 2019
23.07.2019

Deset pravidel Světové zdravotnické organizace (WHO) k zabezpečování zdravotní nezávadnosti potravin
23.07.2019

Pozvánka - S3 seminář DG Regio, 19. - 20. 9. 2019, Budapest
23.07.2019

Ctpp >


Dodržování veterinárních hygienických podmínek při přepravě surovin a potravin živočišného původu
Datum: 21.07.2017
SVS
Vydáno: 19.7.2017
Autor: SVS

 

Informace SVS ze dne 18. 7. 2017.

 

 
Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy v Libereckém kraji ve spolupráci s Celní správou Libereckého kraje provedli na silnicích Libereckého kraje v dubnu, květnu a červnu celkem 66 kontrol přepravců potravin, zaměřených na dodržování veterinárních hygienických podmínek přepravovaných surovin a potravin živočišného původu.

Jednalo se o vepřové, hovězí a drůbeží maso, vejce, mléko a mléčné výrobky, lahůdky apod. Závady byly zjištěny ve 35 případech. Porušení budou řešena ve správních řízeních. Mezi nejčastější patřily nevyhovující teplotní podmínky při přepravě, překračující v některých případech stanovené teploty až dvojnásobně, dále přeprava surovin a potravin přepravci neregistrovanými u krajských veterinárních správ, znečištění nebo špatný technický stav přepravního prostoru, závady ve značení nebo v průvodní dokumentaci k přepravovaným surovinám a potravinám. Vzhledem k vysokému počtu závad a vzhledem k teplotám v letních měsících budou kontroly přepravy surovin a potravin pokračovat i následujícím období.

Zdroj: SVS