Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Doporučení pražských hygieniků k provozu předškolních zařízení vzhledem k nastaveným preventivním opatřením infekce covid-19
29.05.2020

EU plánuje revizi legislativy pro dopravu zvířat
29.05.2020

Dopad pandemie COVID-19 na potravinový systém
29.05.2020

COVID-19 epidemic - Cancellation of BTSF Activities
29.05.2020


Evropský projekt SVARNISH, krok vpřed v oblasti potravinářské obalové technologie
Datum: 01.07.2014
SVARNISH Press release

Úvodní jednání projektu  SVARNISH  se  konalo  v říjnu 2013 ve  Valencii  v sídle  technologického centra  AIDO, které  je  koordinátorem projektu. Projekt  si  klade  za  cíl  během  dvou  let  za  využití  nanotechnologie  vyvinout  prostředek použitelný  při  výrobě  potravinářských  obalů, které budou vykazovat selektivní propustnost pro kyslík a vlhkost a při zlepšených fyzikálně-mechanických vlastnostech budou antimikrobiální.



Další  jednání  řešitelského konsorcia  se  konalo  v květnu 2014  v technologické  agentuře  MATRI, která sídlí v Melton Mowbray ve Velké Británii. Byly  diskutovány  průběžně  dosažené  výsledky  a stanoven  další  postup řešení  projektu.

 

Členy  řešitelského  konsorcia  projektu  SVARNISH    jsou  technologická  centra    AIDO (Španělsko), MATRI (Velká Británie), NOFIMA (Norsko)  a  společnosti   ARTIBAL (Španělsko), A.HATZOPOULOS S.A. (Řecko), SNANO (Turecko), AROMA PRAHA (Česká republika), a  jako  konečný  uživatel  FERRERO SPA (Itálie).

  

Projekt  je  financován  Evropskou Unií  (Seventh Framework Programme)  za  řízení  agenturouREA (Research Executive Agency)   http://ec.europa.eu/research/rea(FP7/2007-2013)  pod  číslem  grantu  606446 .