Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

O značku Regionální potravina přišel Kefír výrobce Jana Svatošová
25.10.2019

V Evropě se na rozdíl od ČR zvedá nálada firem. České malé a střední podniky jsou na tom ale stále lépe než ve zbytku Evropy
23.10.2019

SVS představila svou aktuální činnost na Lenfeldových a Höklových dnech
23.10.2019

Hygienici na kontrole Břevnovského posvícení
23.10.2019

Ctpp >


Konference Střevní mikrobiom ve zdraví a nemoci
Datum: 23.03.2017
Forum zdravé výživy
Vydáno: 23.3.2017
Autor: Fórum zdravé výživy

 

Konference se bude konat 23. dubna v Praze v Motole.

 

Vědecké poznatky o střevním mikrobiomu z posledních let znamenají významný milník v medicíně napříč mnoha obory. Gastroenterologií a imunologií počínaje, obezitologií a psychiatrií konče. Ukazuje se, že složení mikroorganismů v našich střevech má vliv nejen na naše zažívání a imunitu, ale i na vznik civilizačních onemocnění včetně obezity či deprese.

Na konferenci Střevní mikrobiom ve zdraví a nemoci 23. 4. 2017 vystoupí se svými příspěvky nejvýznamnější odborníci z České republiky, kteří se střevním mikrobiomem zabývají v různých souvislostech.

Prof. MUDr. Helena Tlaskalová-Hogenová, DrSc., se zabývá přímo výzkumem střevního mikrobiomu a je tak u zdroje nejaktuálnějších vědeckých poznatků.

Doc. MUDr. Pavel Kohout, PhD., se ve své klinické praxi zajímá především o využití poznatků o mikroflóře v léčbě pacientů s gastroenterologickými diagnózami.

MUDr. Radkin Honzák, CSc., se coby psychiatr zaměřuje na vliv střevního mikrobiomu na naše chování a prožívání a také na vztah mezi jejím složením a obezitou.

MUDr. Martin Fuchs se zabývá souvislostmi mezi imunitou a potravinovými alergiemi, ze kterých využívá praktické poznatky pro diagnostiku a léčbu.

                                                                                     

Místo konání: kinosál Fakultní nemocnice v Motole, Nemocnice podporující zdraví

Termín konference: 23. 4. 2017, 10:00 – 16:30 hod.

Více informací na webových stránkách STOBu, zde

 

 

Zdroj: Fórum zdravé výživy