Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Ministr Toman v Bruselu: Tlak na zemědělce v souvislosti s klimatickou změnou roste, na plnění úkolů potřebují silný rozpočet a méně administrativy
19.07.2019

Hlášení v systému RASFF: 27. týden 2019
19.07.2019

Dodávka na jihu Čech vezla v nevyhovujících podmínkách čtvrt tuny masa a masných výrobků
19.07.2019

Hodnocení rizik a přínosů potravin: metody pro kvantifikaci zdravotních účinků
19.07.2019

Ctpp >


Podezřelé maso v restauraci GURMET v Příbrami
Datum: 09.03.2017
SVS
Vydáno: 6.3.2017
Autor: SVS

 

Informace SVS ze dne 3. 3. 2017.

 



Při veterinárně hygienické kontrole, kterou provedli pracovníci KVS SVS pro Středočeský kraj dne 22. 2. 2017 v asijské restauraci GURMET v Příbrami, byly zjištěny nedostatky při skladování potravin a surovin živočišného původu. Konkrétně se jednalo o 120 kg mražených masných polotovarů z kuřecího a hovězího masa, které byly bez označení a neznámého původu. Výše zmíněné suroviny byly uloženy v mrazicím boxu tak, že nebyly chráněny před kontaminací z vnějšího prostředí a byly použity nevhodné obaly. Nebyly předloženy dodací listy ani faktury na kontrolovaný sortiment, proto bylo na místě vydáno nařízení o neškodném odstranění polotovarů na náklady provozovatele v asanačním podniku. Přestože následující den obdržela KVS SVS pro Středočeský kraj doklad o neškodném odstranění 120 kg mražených masných polotovarů v ASAVETu Biřkov, pokutě se provozovatel nevyhne a to za porušení zákona o potravinách a tabákových výrobcích. I nadále bude věnována pozornost pracovníků SVS kontrolám ve stravovacích zařízeních.


Zdroj: SVS