Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Biotechnologie pro veřejnost
16.05.2019

Příručka pro provozovatele potravinářských podniků k problematice obchodních norem pro potraviny rostlinného původu
15.05.2019

Předsednictví ČR ve skupině V4: Prioritou je odstranění dvojí kvality potravin
15.05.2019

Test dětských rýžových krekrů 2019
15.05.2019

Ctpp >


Prodej zapáchajících produktů rybolovu
Datum: 21.02.2017
Internetový portál bezpečnosti potravin
Vydáno: 20.2.2017
Autor: SVS

 

Tisková zpráva SVS ze dne 20. 2. 2017.

 

 

Státní veterinární správa nařídila v prodejně Hai Xian Cheng s.r.o. v areálu An Dung v Praze 10 neškodné odstranění 60 kg chlazených a zmrazených produktů rybolovu a 200 kg zmrazeného vepřového masa a žaludků. Chlazené produkty rybolovu jevily známky kažení, silně zapáchaly.

Zmrazené živočišné produkty byly neoznačené, balené v igelitových sáčcích, taškách a jevily známky smyslových změn (okorání povrchu, ojínění). U popsaných produktů nebyl doložen původ zboží, zboží nebylo označeno. Potraviny byly posouzeny jako nepoživatelné, škodlivé pro lidské zdraví.

Prodejna navíc není registrovaná podle veterinárního zákona, což je pro prodej nebalených produktů rybolovu zákonem nařízeno.

Kontrola byla provedena společně s týmem Regulátor Policie ČR. Případ bude řešen sankcí ve správním řízení, provozovateli hrozí pokuta až do výše 10 milionů Kč.


Zdroj: SVS