Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Ministr Toman v Bruselu: Tlak na zemědělce v souvislosti s klimatickou změnou roste, na plnění úkolů potřebují silný rozpočet a méně administrativy
19.07.2019

Hlášení v systému RASFF: 27. týden 2019
19.07.2019

Dodávka na jihu Čech vezla v nevyhovujících podmínkách čtvrt tuny masa a masných výrobků
19.07.2019

Hodnocení rizik a přínosů potravin: metody pro kvantifikaci zdravotních účinků
19.07.2019

Ctpp >


Prodej zapáchajících produktů rybolovu
Datum: 21.02.2017
Internetový portál bezpečnosti potravin
Vydáno: 20.2.2017
Autor: SVS

 

Tisková zpráva SVS ze dne 20. 2. 2017.

 

 

Státní veterinární správa nařídila v prodejně Hai Xian Cheng s.r.o. v areálu An Dung v Praze 10 neškodné odstranění 60 kg chlazených a zmrazených produktů rybolovu a 200 kg zmrazeného vepřového masa a žaludků. Chlazené produkty rybolovu jevily známky kažení, silně zapáchaly.

Zmrazené živočišné produkty byly neoznačené, balené v igelitových sáčcích, taškách a jevily známky smyslových změn (okorání povrchu, ojínění). U popsaných produktů nebyl doložen původ zboží, zboží nebylo označeno. Potraviny byly posouzeny jako nepoživatelné, škodlivé pro lidské zdraví.

Prodejna navíc není registrovaná podle veterinárního zákona, což je pro prodej nebalených produktů rybolovu zákonem nařízeno.

Kontrola byla provedena společně s týmem Regulátor Policie ČR. Případ bude řešen sankcí ve správním řízení, provozovateli hrozí pokuta až do výše 10 milionů Kč.


Zdroj: SVS