Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Věda a výzkum v boji s pandemií SARS-CoV-2/Covid 19
09.07.2020

Test grilovacích tyčinek 2020
09.07.2020

Test grilovacích kořenicích přípravků 2020
09.07.2020

Potravinářská inspekce zjistila doplněk stravy škodlivý pro lidské zdraví s mimořádným množstvím rozpouštědel a dalších nepovolených látek
09.07.2020

Ctpp >


Nevyhovující poměr vody a bílkovin v kuřecím mase
Datum: 05.12.2016
SVS
Vydáno: 5.12.2016
Autor: SVS

 

Informace SVS ze dne 2. 12. 2016.

 

Státní veterinární správa zjistila v listopadu při kontrole výrobního závodu v Libereckém kraji v odebraném vzorku kuřecího masa původem z Polska nevyhovující poměr vody a bílkovin.

Jednalo se o zásilku o celkové hmotnosti 300 kg. Zjištěná hodnota překročila maximálně možnou hodnotu 3,40, která je stanovená legislativou EU. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení.

Zdroj: SVS