Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Nové potravinářské předpisy EU – říjen 2019
05.12.2019

O značku Regionální potravina přišel Horecký jablečný zákusek
05.12.2019

Nařízení ÚKZÚZ - bakterie Ralstonia solanacearum v závlahové vodě, vydáno 27. 11. 2019
05.12.2019

Hlášení v systému RASFF: 47. týden 2019
05.12.2019

Ctpp >


Nevyhovující poměr vody a bílkovin v kuřecím mase
Datum: 05.12.2016
SVS
Vydáno: 5.12.2016
Autor: SVS

 

Informace SVS ze dne 2. 12. 2016.

 

Státní veterinární správa zjistila v listopadu při kontrole výrobního závodu v Libereckém kraji v odebraném vzorku kuřecího masa původem z Polska nevyhovující poměr vody a bílkovin.

Jednalo se o zásilku o celkové hmotnosti 300 kg. Zjištěná hodnota překročila maximálně možnou hodnotu 3,40, která je stanovená legislativou EU. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení.

Zdroj: SVS