Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Věda a výzkum v boji s pandemií SARS-CoV-2/Covid 19
09.07.2020

Test grilovacích tyčinek 2020
09.07.2020

Test grilovacích kořenicích přípravků 2020
09.07.2020

Potravinářská inspekce zjistila doplněk stravy škodlivý pro lidské zdraví s mimořádným množstvím rozpouštědel a dalších nepovolených látek
09.07.2020

Ctpp >


Myší trus kam oko dohlédne
Datum: 13.03.2015
SVS ČR

Inspektoři Krajské veterinární správy pro Středočeský kraj objevili během kontroly v chladírnách maso, které bylo na pohled oslizlé a zapáchalo (hovězí kližka 4,2 kg a vepřové odřezky 0,85 kg). V mrazáku byla uskladněna dvě balení mraženého kapra -  minimální trvanlivost do 20. října 2014. Podle veterinárního zákona byl ihned nařízen zákaz uvádění těchto potravin do oběhu. Za výše uvedená pochybení uloží Krajská veterinární správa pro Středočeský kraj provozovateli odpovídající sankci.

Při kontrole bylo dále zjištěno hrubé porušení hygienických podmínek v suchém skladu i v ostatních prostorách provozovny stravovacích služeb - stopy přítomnosti hlodavců, mj. trus, prokousaná balení s potravinami (viz fotografie).

Vzhledem k možnému riziku ohrožení zdraví lidí byl v rámci došetření situace podán podnět Krajské hygienické stanici pro Středočeský kraj, která s největší pravděpodobností provozovnu uzavře do té doby, než dojde k nápravě situace.


Mgr. Petr Pejchal
Tiskový mluvčí SVS