Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Rostliny mají na kvalitu medu zásadní vliv, upozorňuje včelař
21.08.2019

Pozvánka na akci „Den zdraví“ pro rodiny s dětmi na výstavě Země živitelka 2019
21.08.2019

Stravovací zařízení pod dohledem pražských hygieniků v roce 2019
21.08.2019

Ministr Adam Vojtěch pro iDNES: Jsem pro omezení reklamy na alkohol
21.08.2019

Ctpp >


Týden s kaprem seznámí se sladkovodními rybami a nabídne recepty na jejich úpravu
Datum: 19.04.2016
Ministerstvo zemědělství ČR

Týden s kaprem se zaměří především na tento druh, který tvoří 90 % veškeré produkce českých ryb. Ryba na talíř představí zejména rybí kuchyni, a to například na farmářských trzích, rybářských slavnostech, výlovech rybníků a akcích Poznej svého farmáře. Kuchaři na nich budou v mobilním stánku upravovat sladkovodní ryby, ukážou způsoby jejich zpracování a nabídnou i ochutnávky.

Na přelomu listopadu a prosince akce vyvrcholí několika velkými samostatnými slavnostmi. Tyto Rybářské slavnosti se uskuteční v různých krajích České republiky. Návštěvníci se mohou těšit na různé soutěže a bohatý doprovodný program.

Nejvíce kaprů, 85 %, se prodá v období kolem Vánoc, přibližně 7 % ve velikonočním čase a zbylých zhruba 8 % v průběhu roku, především v létě na grilování. Pro domácí trh je určeno 60 % kaprů, zbytek jde na export (zdroj: Rybářské sdružení České republiky).

 

Tiskové oddělení Ministerstva zemědělství