Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Transgenní houby jako prostředek obrany proti malárii
12.06.2019

Potravinové doplňky proti bolesti kloubů jsou nevhodné pro určité skupiny populace
12.06.2019

Přípravky na ochranu rostlin a ochrana zdraví zranitelných skupin
12.06.2019

Hleny z mléka? Ne, „zácpa v hlavě“. Mýty a pravdy o mléku
12.06.2019

Ctpp >


Týden s kaprem seznámí se sladkovodními rybami a nabídne recepty na jejich úpravu
Datum: 19.04.2016
Ministerstvo zemědělství ČR

Týden s kaprem se zaměří především na tento druh, který tvoří 90 % veškeré produkce českých ryb. Ryba na talíř představí zejména rybí kuchyni, a to například na farmářských trzích, rybářských slavnostech, výlovech rybníků a akcích Poznej svého farmáře. Kuchaři na nich budou v mobilním stánku upravovat sladkovodní ryby, ukážou způsoby jejich zpracování a nabídnou i ochutnávky.

Na přelomu listopadu a prosince akce vyvrcholí několika velkými samostatnými slavnostmi. Tyto Rybářské slavnosti se uskuteční v různých krajích České republiky. Návštěvníci se mohou těšit na různé soutěže a bohatý doprovodný program.

Nejvíce kaprů, 85 %, se prodá v období kolem Vánoc, přibližně 7 % ve velikonočním čase a zbylých zhruba 8 % v průběhu roku, především v létě na grilování. Pro domácí trh je určeno 60 % kaprů, zbytek jde na export (zdroj: Rybářské sdružení České republiky).

 

Tiskové oddělení Ministerstva zemědělství