Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Ingrovy dny 2021 - Konference o jakosti potravin a potravinových surovin
19.01.2021

Omluva panu Romanu Vaňkovi
21.12.2020

Program THÉTA: Oznámení termínu vyhlášení a předběžných parametrů 4. VS
05.11.2020

EnerDigit Call 2020: Informační webinář
05.11.2020

Ctpp > Publikace >

2014


Varování spotřebitelům – atropin v dětské výživě
Datum: 15.12.2014
SZPI
Dle informace kontaktního místa RASFF v Německu analýza v potravině potvrdila přítomnost atropinu v koncentraci 3,73 mikrogramů na kilogram. Dle předběžné informace se do ČR dostala zásilka o velikosti 1,5 kg., inspekce aktuálně prověřuje distribuční toky a situací se zabývá. SZPI doporučuje všem spotřebitelům, aby potravinu nekonzumovali.