Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Nové potravinářské předpisy EU – říjen 2019
05.12.2019

O značku Regionální potravina přišel Horecký jablečný zákusek
05.12.2019

Nařízení ÚKZÚZ - bakterie Ralstonia solanacearum v závlahové vodě, vydáno 27. 11. 2019
05.12.2019

Hlášení v systému RASFF: 47. týden 2019
05.12.2019

Ctpp >


Varování spotřebitelům: plátky uzeného lososa s Listerií
Datum: 11.03.2016
SZPI

Laboratorní analýza SZPI v uvedené šarži potvrdila přítomnost bakterie Listeria monocytogenes, která způsobuje onemocnění listeriózou. Prodejem potraviny s bakteriální kontaminací obchodník porušil platné právní předpisy, protože výrobek nesplnil bezpečnostní požadavky podle nařízení (ES) 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny. Inspekce s prodejcem zahájí správní řízení o uložení pokuty. Informace je předmětem notifikace evropského systému rychlého varování RASFF.

SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, aby předmětnou šarži potraviny nekonzumovali.


Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633