Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Světový den hepatitidy: pražská Nemocnice Na Bulovce spouští on-line poradnu pro dotazy veřejnosti na téma žloutenek
06.08.2020

Zelená zpráva 2019: Výdaje na podporu agrárního sektoru se zvýšily o 6,3 procenta na 69,7 miliardy korun
06.08.2020

FAO spustilo novou geoinformační platformu
06.08.2020

Realizace faremního odbytu masa a masných výrobků
06.08.2020

Ctpp >


Pozvánka na seminář na téma „Označování potravin - výživové údaje“
Datum: 04.01.2016
Potravinářská komora ČR

Autor: Jihočeská Hospodářská komora

Datum: 04. 01. 2000

Jihočeská Hospodářská komora pořádá seminář na téma „Označování potravin - výživové údaje“, který se uskuteční 22. ledna 2016 v zasedací místnosti JHK, Husova 9, České Budějovice.

O roku 2016 budou povinné údaje o výživových hodnotách na téměř všech balených potravinách.
Které výživové údaje se musí povinně uvádět?

Povinné uvádění výživových údajů na balených potravinách musí podle čl. 30 odst.1 nařízení zahrnout všechny následující údaje: energetická hodnota, množství tuků, nasycených mastných kyselin, sacharidů,cukrů, bílkovin a soli.

Výživové údaje se budou uvádět v hodnotách, vyjádřených na 100g u pevných potravin, nebo na 100 ml u nápojů. Je to z toho důvodu, aby měl zákazník možnost srovnávat potraviny v různě velkých obalech. Výrobce může tento poměr vyjádřit také množstvím daných látek na jednu porci jídla.“  

Na semináři se seznámíte nejen s  aktuálními informacemi z oblasti označování potravin, ale především s možnostmi  stanovení výživových údajů.

Pozvánka  s programem a podmínkami účasti na semináři je uvedena v příloze.

Přihláška na seminář: zde

JHK_ČR-potraviny_pozv.pdf [314.94 KB]