Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Perspektivy transgenních prasat
17.09.2019

Hospodářská komora navrhuje zrušit odborářům daňové výjimky a osvobození z placení daní
17.09.2019

Zaměstnavatelé se chystají příští rok zvýšit výplaty v průměru o více než 6 %. Některé firmy budou zvyšovat mzdy ještě výrazněji
17.09.2019

Aktualizace výživových referenčních hodnot je po 10 letech hotová - pro 34 živin
17.09.2019

Ctpp >


Veřejná konzultace EFSA: chlorované parafíny v potravinách a krmivech
Datum: 16.08.2019
Vydáno: 7.8.2019
 
Autor: KM EFSA
Konečný termín pro předložení připomínek je 17. září 2019.

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) hledá zpětnou vazbu od zúčastněných stran ke svému návrhu vědeckého stanoviska ohledně rizik pro zdraví lidí a zvířat souvisejících s přítomností chlorovaných parafínů v potravinách a krmivech.

Chlorované parafíny se vyrábějí od 30. let minulého století pro nejrůznější účely a používají se mimo jiné jako aditiva v mazivech, zpomalovače hoření v gumárenském průmyslu, v plastech a v těsnících materiálech. Chlorované parafíny se mohou uvolňovat do životního prostředí při používání produktů nebo jejich nesprávnou likvidací, a proto mohou také kontaminovat potraviny a krmiva.

Konečný termín pro předložení připomínek je 17. září 2019.

 

 

Zdroj: EFSA