Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Další GM plodiny míří do EU
15.08.2018

Za vlny letních veder je zvlášť důležité dodržovat dostatečný pitný režim
15.08.2018

Více než půl tuny prošlých potravin ve skladu na Kladensku
15.08.2018

Stanovisko SVS ve věci možnosti výskytu AMP u vepřového masa z ČR
15.08.2018

Ctpp >


Mezinárodní školení pro bezpečnější potraviny
Datum: 08.01.2018
KM EFSA
Vydáno: 3.1.2018
Autor: KM EFSA

 

1. kurz bezpečnosti potravin a řízení rizik pořádaný Spolkovým úřadem pro ochranu spotřebitele a bezpečnost potravin (BVL)

 

BVL poprvé nabízí pokročilý vzdělávací kurz na téma "Bezpečnost potravin a řízení rizik". Třídenní školení je určeno pro mezinárodní odborníky z oblasti bezpečnosti potravin a krmiv a řízení rizik. Experti BVL budou prezentovat základní principy bezpečnosti potravin a řízení rizik na národní a evropské úrovni.

Kromě teoretických znalostí bude během kurzu probíhat i praktická část. Účastníci navštíví provozovatele potravinářského podniku a dozví se o práci kontrolních orgánů v Německu.

První část kurzu BVL bude věnována úvodu k bezpečnosti potravin v Německu a v Evropské unii a také přehledu povolovacích postupů a jejich dopadů na řízení rizik. Druhá část bude věnována přehledu práce národních a evropských referenčních laboratoří a druhá krizovému řízení v Německu a Evropě.

Kromě kurzu a konkrétních aktuálních přednášek jsou všichni účastníci zváni na společnou večeři a mohou využít příležitosti pro vytvoření nových kontaktů i nových přátelství.

Požadavky na účastníky:

  • VŠ vzdělání v oboru biologie, chemie, lékařství, veterinárního lékařství nebo srovnatelné vědecké disciplíny
  • Práce v oblasti bezpečnosti potravin a komplexní odborné zkušenosti s bezpečností potravin a hodnocením rizik
  • Velmi dobrá znalost anglického jazyka (alespoň úroveň CAE nebo TOEFL®)

Uzávěrka přihlášek: 15. 2. 2018

Počet účastníků kurzu je omezen. Zájem o účast lze oznámit pomocí formuláře přihlášky, více informací naleznete v přiloženém letáku, nebo na adrese http://bit.ly/2CJba56.

V případě dalších dotazů kontaktujte prosím: its-food@bvl.bund.de

Zdroj: BVL: International Training for Safer Food