Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Transgenní houby jako prostředek obrany proti malárii
12.06.2019

Potravinové doplňky proti bolesti kloubů jsou nevhodné pro určité skupiny populace
12.06.2019

Přípravky na ochranu rostlin a ochrana zdraví zranitelných skupin
12.06.2019

Hleny z mléka? Ne, „zácpa v hlavě“. Mýty a pravdy o mléku
12.06.2019

Ctpp >


Češi a Poláci posílí spolupráci při kontrole bezpečnosti potravin
Datum: 27.11.2015
Bezpečnost potravin

Účastníci semináře debatovali o kvalitě a možnostech předcházení falšování potravin, spolupráci při kontrole potravin živočišného původu a kontrolách potravin živočišného původu, problematice certifikace zásilek hospodářských zvířat mezi Českou republikou a Polskem a aktuální nákazové situaci Afrického moru prasat, vztekliny a leukózy skotu.

Semináře se zúčastnili i zástupci Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy a Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského. Za polskou stranu se jednalo o zástupce Hlavního inspektorátu pro kvalitu v zemědělství a potravinách, Hlavního veterinárního inspektorátu, Státní zdravotní inspekce a Hlavního inspektorátu pro zdraví rostlin a kontrolu osiv.


Zdroj:  Ministerstvo zemědělství

- See more at: http://www.bezpecnostpotravin.cz/cesi-a-polaci-posili-spolupraci-pri-kontrole-bezpecnosti-potravin.aspx#sthash.aPaneuen.dpuf