Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Rostliny mají na kvalitu medu zásadní vliv, upozorňuje včelař
21.08.2019

Pozvánka na akci „Den zdraví“ pro rodiny s dětmi na výstavě Země živitelka 2019
21.08.2019

Stravovací zařízení pod dohledem pražských hygieniků v roce 2019
21.08.2019

Ministr Adam Vojtěch pro iDNES: Jsem pro omezení reklamy na alkohol
21.08.2019

Ctpp >


Tisková zpráva SZPI - SZPI provedla kontrolu bezpečnosti a jakosti potravinových balíčků pro žáky základních škol
Datum: 24.11.2015
SZPI

Ovoce a zelenina do škol“ je projektem Evropské unie, který má za cíl podpořit zdravé stravovací návyky dětí a zvýšit spotřebu ovoce a zeleniny. Cílem akce byla kromě kontroly jakosti a bezpečnosti také nutnost dohlédnout na dodržení správné hygieny při balení, přepravě a distribuci potravin. Kontroly proběhly u vybraných dodavatelů, kteří své produkty dodávají největšímu počtu žáků prvního stupně základních škol. Mimo jiné bylo odebráno 14 vzorků (1 vzorek nápoje, 1 vzorek zpracované zeleniny, 3 vzorky čerstvé zeleniny a 9 vzorků čerstvého ovoce) a všechny byly vyhovující. Dosažené výsledky tak ukazují na uspokojivou kvalitu dodávaných potravin.    

Zpracoval: Mgr. Radoslav Pospíchal, tel.: + 420 542 426 613