Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Transgenní houby jako prostředek obrany proti malárii
12.06.2019

Potravinové doplňky proti bolesti kloubů jsou nevhodné pro určité skupiny populace
12.06.2019

Přípravky na ochranu rostlin a ochrana zdraví zranitelných skupin
12.06.2019

Hleny z mléka? Ne, „zácpa v hlavě“. Mýty a pravdy o mléku
12.06.2019

Ctpp >


Tisková zpráva SZPI - SZPI provedla kontrolu bezpečnosti a jakosti potravinových balíčků pro žáky základních škol
Datum: 24.11.2015
SZPI

Ovoce a zelenina do škol“ je projektem Evropské unie, který má za cíl podpořit zdravé stravovací návyky dětí a zvýšit spotřebu ovoce a zeleniny. Cílem akce byla kromě kontroly jakosti a bezpečnosti také nutnost dohlédnout na dodržení správné hygieny při balení, přepravě a distribuci potravin. Kontroly proběhly u vybraných dodavatelů, kteří své produkty dodávají největšímu počtu žáků prvního stupně základních škol. Mimo jiné bylo odebráno 14 vzorků (1 vzorek nápoje, 1 vzorek zpracované zeleniny, 3 vzorky čerstvé zeleniny a 9 vzorků čerstvého ovoce) a všechny byly vyhovující. Dosažené výsledky tak ukazují na uspokojivou kvalitu dodávaných potravin.    

Zpracoval: Mgr. Radoslav Pospíchal, tel.: + 420 542 426 613