Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Selské slavnosti letos představí „příběh jídla“
17.06.2019

Ovoce a zelenina s rodokmenem znamená produkční historii od semínka až po potravinu a zahrnuje i použití pesticidů.
17.06.2019

Mezinárodní konference o kontaminantech v potravinách: Výzvy v hodnocení rizika
17.06.2019

Mezinárodní konference o kontaminantech v potravinách: Výzvy v hodnocení rizika
17.06.2019

Ctpp >


Anémie z nedostatku železa u kojenců a batolat – proč je železo u malých dětí tak důležité?
Datum: 07.01.2019
Společnost pro výživu, z.s.
Vydáno: 3.1.2019
Autor: Společnost pro výživu

 

Článek byl publikován Společností pro výživu v časopise Výživa a zdraví 6/2018.

 


Abstrakt článku:
Anémie z nedostatku železa je nejčastějším výživovým deficitem v rozvojových i rozvinutých zemích. Kojenci a batolata představují obzvlášť rizikovou skupinu, protože nedostatek železa během tohoto období může vést k vážným zdravotním následkům. Prevencí anémie u malých dětí je kojení, podávaní stravy bohaté na železo a vitamin C a vyhýbání se podávání nadměrného množství kravského mléka.

Autorky článku:  Mgr. Jana Kráľová, Mgr. Veronika Suchodolová
Ústav ochrany a podpory zdraví, Lékařská fakulta, Masarykova univerzita

 

Zdroj: Společnost pro výživu

 

Související termíny

 

Ze slovníku Bezpečnost potravin A-Z portálu Bezpečnosti Potravin (klikněte pro zobrazení termínů):