Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Selské slavnosti letos představí „příběh jídla“
17.06.2019

Ovoce a zelenina s rodokmenem znamená produkční historii od semínka až po potravinu a zahrnuje i použití pesticidů.
17.06.2019

Mezinárodní konference o kontaminantech v potravinách: Výzvy v hodnocení rizika
17.06.2019

Mezinárodní konference o kontaminantech v potravinách: Výzvy v hodnocení rizika
17.06.2019

Ctpp >


Workshop všímavého jedení (mindful eating)
Datum: 07.01.2019
Vydáno: 2.1.2019
Autor: STOB

 

Workshop se koná 19. 1. 2019 v Thomayerově nemocnici v Praze 4.

 

Celodenní workshop přiblíží nový přístup k terapii nadváhy a obezity, který má velmi dobré výsledky i ve vztahu k udržení váhy. 

Upřesnění místa: Thomayerova nemocnice, pavilon A1 (nachází se hned u vchodu po levé straně), Vídeňská 800, Praha 

Termín: 19. 1. 2019, 8:30 - 17:00 hodin

V rámci dne bude probírána jak teoretická část o všímavosti, myšlenkách, emocích a tělesných signálech ve vztahu k jedení, tak i část praktická, kde si vyzkoušíte mnoho cvičení.

Mindful eating vám pomůže stát se labužníkem. Naučíte se jíst pouze to, co si žádá vaše tělo a duše a přestanete být otrokem vnějšího prostředí, které vás provokuje k jídlu navíc. Všímavé jedení vám pomůže si vybírat kvalitní potraviny a vychutnat přesně to množství, které přináší požitek, a nejíst jídlo navíc a ze setrvačnosti. Pomocí nahrazování kritizování sebe sama za péči o sebe získáte svobodu od výčitek a strachu z jídla, váhy a vaší postavy.

Celým dnem vás provede Tereza Hacová, která se jako jedna z mála odborníků zabývá směrem mindfulness (všímavostí) ve vztahu k problematice jídla (mindful eating).  

Jestli se chcete dozvědět víc o všímavém jedení, můžete navštívit stránku s online kurzem Hubnutí na míru se STOBem, kde je několik videí o všímavosti (zdarma můžete zhlédnout video č. 25 věnované všímavosti).

 

Více informací o workshopu zde 

Zdroj: stob.cz