Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Školení BTSF v roce 2019
07.12.2018

Omezování plastů ve stravovacích službách z pohledu hygienika-odpovědi na časté dotazy veřejnosti
07.12.2018

E-learningové kurzy BTSF pro rok 2018 - vánoční období
07.12.2018

Prodejci vánočních kaprů mají nejvyšší čas nahlásit své stánky SVS
07.12.2018

Ctpp >


Výskyt nejběžnějších infekčních onemocnění přenášených potravinami a vodou v ČR (2007-2017)
Datum: 12.07.2018
SZÚ
Vydáno: 10.7.2018
Autor: SZÚ

 

Prezentace SZÚ s analýzou dat Informačního systému pro infekční nemoci.

 

K nejvýznamnějším onemocněním alimentárního původu v České republice s tradičně nejvyšším počtem případů patří kampylobakteriózy, salmonelózy a průjmy virového původu. Z analýzy dat Informačního systému pro infekční nemoci (EPIDAT) Státního zdravotního ústavu vyplývá, že trend výskytu těchto onemocnění se v letech 2007-2017 měnil pouze mírně.  

Prezentace uvedená na Mezikrajském semináři epidemiologů, Praha 17.4.2018

Alimentarni_infekce_v_CR_2007_2017.pdf Alimentarni_infekce_v_CR_2007_2017 (pdf, 1,05 MB)

 

Autoři: MUDr. Michaela Špačková1, PhDr. Martin Gašpárek2

1Oddělení epidemiologie infekčních nemocí, Centrum epidemiologie a mikrobiologie, Státní zdravotní ústav, Praha

2Národní referenční centrum pro analýzu epidemiologických dat, Oddělení biostatistiky, Státní zdravotní ústav, Praha

 

Zdroj: SZÚ