Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Novinky v oblasti NBT - IX.
11.12.2018

Zdraví na prvním místě. Zaměstnancům dobrovolně poskytuje zdravotní benefity už 9 z 10 větších podniků
11.12.2018

Šetření EUROCHAMBRES mezi 45 tisíci podniky v Evropě: Náklady na pracovní sílu budou v roce 2019 největší překážkou podnikání
11.12.2018

Kontrola SVS odhalila nevyhovující prodej živých ryb a zkažené chlazené ryby
11.12.2018

Ctpp >


Výskyt nejběžnějších infekčních onemocnění přenášených potravinami a vodou v ČR (2007-2017)
Datum: 11.07.2018
SZÚ
Vydáno: 10.7.2018
Autor: SZÚ

 

Prezentace SZÚ s analýzou dat Informačního systému pro infekční nemoci.

 

K nejvýznamnějším onemocněním alimentárního původu v České republice s tradičně nejvyšším počtem případů patří kampylobakteriózy, salmonelózy a průjmy virového původu. Z analýzy dat Informačního systému pro infekční nemoci (EPIDAT) Státního zdravotního ústavu vyplývá, že trend výskytu těchto onemocnění se v letech 2007-2017 měnil pouze mírně.  

Prezentace uvedená na Mezikrajském semináři epidemiologů, Praha 17.4.2018

Alimentarni_infekce_v_CR_2007_2017.pdf Alimentarni_infekce_v_CR_2007_2017 (pdf, 1,05 MB)

 

Autoři: MUDr. Michaela Špačková1, PhDr. Martin Gašpárek2

1Oddělení epidemiologie infekčních nemocí, Centrum epidemiologie a mikrobiologie, Státní zdravotní ústav, Praha

2Národní referenční centrum pro analýzu epidemiologických dat, Oddělení biostatistiky, Státní zdravotní ústav, Praha

 

Zdroj: SZÚ