Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Vladimír Dlouhý: Podmínky pro podnikání se zhoršily kvůli odborářům, kterým vláda vyhoví ve všem, o co si řeknou. Doplácí na to zaměstnavatelé i jejich zaměstnanci
23.05.2019

Povinnosti podnikatelů vůči státu ode dneška spravuje Právní elektronický systém
23.05.2019

Projekt SVS pro předškoláky bude pokračovat i v roce 2019
23.05.2019

Dietární zdroje vitaminu D v české populaci (4-90 let)
23.05.2019

Ctpp >


Salmonela v kuřecích prsech v mrazírenském skladu v Mochově
Datum: 27.06.2017
SVS
Vydáno: 22.6.2017
Autor: SVS

 

Informace SVS ze dne 22. 6. 2017.

 



Inspektoři Krajské veterinární správy Státní veterinární správy pro Středočeský kraj při kontrole v místě určení spojené s odběrem vzorků v mrazírenském skladu v Mochově zjistili přítomnost zárodků bakterie Salmonella infantis čímž došlo k porušení článku 14 odst. 5 Nařízení Parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002. Jednalo se o Kuřecí prsa o velikosti šarže 700 kg vyrobené v Polsku ve výrobním závodě PL 24034301 WE číslo šarže 60/17/ZP. Provozovateli mrazírenského skladu bylo uloženo opatření podle § 53 odst. 1 písm. b) veterinárního zákona a uloženo stažení výrobku z trhu a zákaz jeho uvádění do oběhu. Následně bylo s provozovatelem zahájeno správní řízení.



Zdroj: SVS