Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

O značku Regionální potravina přišel Kefír výrobce Jana Svatošová
25.10.2019

V Evropě se na rozdíl od ČR zvedá nálada firem. České malé a střední podniky jsou na tom ale stále lépe než ve zbytku Evropy
23.10.2019

SVS představila svou aktuální činnost na Lenfeldových a Höklových dnech
23.10.2019

Hygienici na kontrole Břevnovského posvícení
23.10.2019

Ctpp >


Špatné hygienické podmínky v řeznictví v Nymburce
Datum: 14.03.2017
SVS
Vydáno: 13.3.2017
Autor: SVS

 

Informace SVS ze dne 13. 3. 2017.

 



Veterinární inspektoři KVS pro Středočeský kraj provedli na základě podnětu anonymního spotřebitele, ve kterém si stěžoval na prodej potravin s prošlým datem použitelnosti, dne 7. 3. 2017 kontrolu v provozovně f. MASO Traditional s.r.o., v Nymburce.

Při kontrole bylo zjištěno, že provoz nevyhovuje požadavkům z hlediska čistoty. Podlahy a stěny ve výrobních prostorách, v chladírně masa a masných výrobků a rovněž veškeré výrobní zařízení byly silně znečištěné.

Dále bylo v chladírně masa zjištěno skladování tepelně opracovaných masných výrobků, které byly skladovány ve znečištěných přepravkách umístěných přímo na podlaze společně s čerstvým nebaleným drůbežím masem a nebyly žádným způsobem chráněny před sekundární kontaminací.

V chladírně  masných výrobků byly skladovány potraviny s prošlým datem použitelnosti, potraviny živočišného původu výrazně smyslově změněné (oschlé, poškozené pravděpodobně okusem hlodavců, deformované a znečištěné) a potraviny neznámého původu, na které nebyl v průběhu kontroly předložen doklad o původu zboží ani doklad o jejich výrobě v této provozovně (záznam ve výrobním deníku).

Na základě zjištěných skutečností byly výše uvedené potraviny živočišného původu pozastaveny k uvádění do oběhu a rovněž byla pozastavena výroba masných výrobků, bourání čerstvého masa a porcování čerstvého drůbežího masa. 

Provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 mil. korun.

Zdroj: SVS