Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

O značku Regionální potravina přišel Kefír výrobce Jana Svatošová
25.10.2019

V Evropě se na rozdíl od ČR zvedá nálada firem. České malé a střední podniky jsou na tom ale stále lépe než ve zbytku Evropy
23.10.2019

SVS představila svou aktuální činnost na Lenfeldových a Höklových dnech
23.10.2019

Hygienici na kontrole Břevnovského posvícení
23.10.2019

Ctpp >


Mortadela s nižším obsahem masa
Datum: 14.03.2017
SVS
Vydáno: 13.3.2017
Autor: SVS

 

Informace SVS ze dne 13. 3. 2017.

 



Krajská veterinární správa Státní veterinární správy pro Olomoucký kraj provedla  dne 8.2.2017 kontrolu na místě určení v distribučním centru LIDL Olomouc, při které odebrala k laboratornímu vyšetření vzorek drůbeží mortadely Dulano, s datem spotřeby do 18. 2. 2017. Mortadela byla vyrobena v Německu firmou H. Kemper GmbH & Co. KG.

Laboratorním rozborem ve Státním veterinárním ústavu v Olomouci bylo zjištěno, že vzorek nevyhovuje obsahem masa deklaraci na etiketě. Etiketa deklaruje obsah drůbežího masa (krůtí maso, kuřecí maso) 79%, laboratorně byl stanoven obsah masa 69,6% a dále výsledek histologického vyšetření indukuje přítomnost strojně odděleného masa, které na etiketě není deklarováno.

Potravina byla tedy klamavě označena, proto bude s provozovatelem potravinářského podniku zahájeno správní řízení ve věci uložení pokuty. Provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 mil. korun.

Zdroj: SVS