Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

O značku Regionální potravina přišel Kefír výrobce Jana Svatošová
25.10.2019

V Evropě se na rozdíl od ČR zvedá nálada firem. České malé a střední podniky jsou na tom ale stále lépe než ve zbytku Evropy
23.10.2019

SVS představila svou aktuální činnost na Lenfeldových a Höklových dnech
23.10.2019

Hygienici na kontrole Břevnovského posvícení
23.10.2019

Ctpp >


Varování spotřebitelům: Salmonella v mletém vepřovém a hovězím mase z Polska
Datum: 14.03.2017
SZPI
Vydáno: 10.3.2017
Autor: SZPI

 

Tisková zpráva SZPI ze dne 9. 3. 2017.

 


Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) vložila do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) informaci o zjištění závadné potraviny Mleté maso mix 100 %, hovězí – vepřové, v balení 500 g, s označením data použitelnosti do 05. 03. 2017, výrobce: Zaklady Miesne Henryk Kania S.A., Oddzial w Mokrsku, Mokrsko 343, 98-345 Mokrsko, Polsko . Analýza u výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi rodu Salmonella.

Výrobek inspektoři odebrali v distribuci společnosti Lidl Česká republika v.o.s. Potravina byla označena údajem „spotřebujte do: 05. 03. 2017“ a proto se v tržní síti již nenachází. SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali, ani nerozbalovali a případně vrátili do místa, kde jej zakoupili. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv.

Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce.


Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633  

Zdroj: SZPI