Česká technologická platforma pro potraviny


INFORMACE

Veřejná konzultace EFSA: chlorované parafíny v potravinách a krmivech
16.08.2019

SVS doporučuje nevozit vepřové maso a masné výrobky ze zemí s výskytem AMP z domácích porážek a z neznámých zdrojů
16.08.2019

Regionální potravina na festivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko
16.08.2019

Nové potravinářské předpisy EU – červenec 2019
16.08.2019

Ctpp >


Varování spotřebitelům: salmonela v chlazeném krůtím mase z Polska v síti Tesco
Datum: 21.06.2016
Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí SZPI

Varování spotřebitelům: salmonela v chlazeném krůtím mase z Polska v síti Tesco

Vydáno: 21.6.2016
Autor: SZPI
Tisková zpráva SZPI ze dne 20. 6. 2016.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) vložila do evropského systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) informaci o zjištění závadné potraviny Indrol – Chutné krůtí maso (krůtí mletý masný polotovar s přidanou vepřovou bílkovinou), v balení 520 g, číslo šarže: 16052704, výrobce: INDROL sp. z o. o. sp.k., Polsko. Analýza u výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi rodu Salmonella.

Výrobek byl v distribuci společnosti Tesco Stores ČR, a.s. Vzhledem ke skutečnosti, že výrobek byl označen údajem „spotřebujte do: 3. 6. 2016“, v tržní síti se již nenachází. SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby jej nekonzumovali. Případné zmrazení nemá na bakteriální kontaminaci prakticky žádný vliv.

Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce.

Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633  


Zdroj:  SZPI